Schoorsteenvegen

Janco de Jong Schoorsteenservice
De meeste schoorstenen én kachels hebben onderhoud nodig. Ieder jaar vinden er honderden schoorsteenbranden plaats, meestal met aanzienlijke schade als gevolg. Daarom bieden wij de Janco de Jong Schoorsteenservice: een dubbele service in één bezoek - uw schoorsteen wordt geveegd én uw kachel wordt nagekeken. Zo weet u zeker dat u weer een jaar zonder zorgen kunt stoken.

schoorsteenvegen 027 schoorsteenvegen 034 

Minimaal één keer per jaar
Voor hout- of kolengestookte kachels geldt dat ze minstens één keer per jaar geveegd moeten worden. Afhankelijk van hoeveel je stookt ontstaat namelijk een brandbare laag (roet, creosoot) aan de wand van het stookkanaal. Wie een originele JAnus- of JAcobuskachel heeft staan loopt minder risico dankzij de optimale verbranding van de kachel, maar toch is het verstandig om ook in dat geval eenmaal per jaar het rookkanaal te laten reinigen. Een schoorsteen kan immers ook altijd van buitenaf verstopt raken, bijvoorbeeld door vogelnesten of bladeren.

Veiligheid voorop
Met regelmaat uw schoorsteen laten vegen is dus belangrijk. Bovendien controleert Janco de Jong Schoorsteenservice de schoorsteen op scheuren en/of loszittende delen en wordt uw kachel gecontroleerd en gereinigd. Dat is niet alleen belangrijk voor uw eigen gemoedsrust,  het zorgt er ook voor dat u bij brandschade geen problemen krijgt met de verzekering.

Heeft u twijfels over de staat van uw rookkanaal?

Onze schoorsteenveger kan het rookkanaal inspecteren met een camera. Vervolgens zullen wij onze bevindingen aan u rapporteren en geven wij u advies. En indien gewenst maken we een offerte voor reparatie/renovatie van uw rookkanaal. Aan een camera inspectie zitten kosten verbonden en dient u apart aan te vragen. 

Kosten
De kosten voor een inspectie- en schoonmaakbeurt bedragen € 75,00.  Deze aanbieding geldt alleen voor schoorstenen en kachels in de drie noordelijke provincies (met uitzondering van de Waddeneilanden, daar is een combinatiebezoek op afspraak mogelijk).

Buiten een straal van 50 km van Gorredijk. En voor rookkanalen langer dan 8 meter en/of met rieten dak, of andere moeilijk toegankelijke situaties is het tarief € 89,00.

Wilt u gebruik maken van de schoorsteenservice van Janco de Jong? Dan kunt u zich hier aanmelden. Of bel met Janco de Jong Schoorsteenservice: 0516 - 45 13 33. Ook kunt u een email sturen naar