Schoorsteenvegen

Janco de Jong Schoorsteenservice
Veel mensen staan er niet of nauwelijks bij stil dat de meeste schoorstenen, én kachels, onderhoud nodig hebben. Met als gevolg dat ieder jaar weer honderden schoorsteenbranden plaatsvinden,  meestal met een aanzienlijke schade aan woningen. De reden is in een groot deel van de gevallen een schoorsteen die niet op tijd geveegd is. Daarom biedt Janco de Jong haar klanten en andere kachelbezitters de Janco de Jong Schoorsteenservice. Dat houdt in: een dubbele service in één bezoek: uw schoorsteen wordt geveegd én uw kachel wordt nagekeken. Zodat u zeker weet dat u weer een jaar zonder zorgen kunt stoken.

 

Minimaal één keer per jaar
Voor hout- of kolengestookte kachels geldt dat ze minstens één keer per jaar geveegd moeten worden. Afhankelijk van hoeveel je stookt ontstaat door deze kachels namelijk een brandbare laag (roet, creosoot) aan de wand van het stookkanaal. Wie een originele JAnus- of JAcobuskachel heeft staan, loopt minder risico dankzij de optimale verbranding van de kachel, maar desondanks is het verstandiger ook in dit geval eenmaal per jaar het rookkanaal te laten reinigen. Een schoorsteen kan immers ook altijd van buitenaf verstopt raken, bijvoorbeeld door vogelnesten of bladeren.

 

Veiligheid voorop
Met regelmaat uw schoorsteen laten vegen is dus belangrijk. Bovendien controleert Janco de Jong Schoorsteenservice de schoorsteen op scheuren en/of loszittende delen en wordt uw kachel gecontroleerd en gereinigd. Dat is belangrijk voor uw eigen gemoedsrust, maar dat niet alleen. Het zorgt er ook voor dat u bij brandschade geen problemen krijgt met de verzekering. Bij de meeste verzekeraars moet u namelijk na een schoorsteenbrand door middel van een rekening aan kunnen tonen dat de schoorsteen geveegd was.
Heeft u twijfels over de staat van uw rookkanaal? Onze schoorsteenveger kan het rookkanaal inspecteren met een camera. Vervolgens zullen wij onze bevindingen aan u rapporteren en geven wij u advies. Indien gewenst maken we een offerte voor reparatie/renovatie van uw rookkanaal.


Kosten
De kosten voor de schoonmaak- en inspectiebeurt bedragen €69,- 1)  Wilt u meer weten of meteen een afspraak maken, dan kunt u bellen met Janco de Jong Schoorsteenservice, telefoon 0516 - 45 13 33. Deze aanbieding geldt alleen voor schoorstenen en kachels in de drie Noordelijke provincies (met uitzondering van de Waddeneilanden, daar is een combinatiebezoek op afspraak mogelijk).

1) Voor rookkanalen langer dan 8mtr en/of met rietendak, en voor gaskachels is het tarief €89,-

Meld u hier aan indien u gebruik wilt maken van de schoorsteenservice van Janco de Jong.