Over Janco de Jong

De kachels van Janco de Jong kenmerken zich al sinds 1981 door een eenvoudig, strak design gecombineerd met een hoogwaardige verbrandingstechniek. Het oorspronkelijke ontwerp heeft inmiddels belangrijke technische ontwikkelingen ondergaan. Dit heeft groot effect gehad op het rendement én heeft het gebruiksgemak nog verder verbeterd. 

JAnus en JAcobus zijn merknamen waarmee Janco de Jong BV als ontwerper, producent en leverancier bekend is geworden. De JAnus is inmiddels opgevolgd door de duurzamere JAcobus houtkachel.

Naast kachels levert Janco de Jong ook bijpassende accessoires, waaronder een houtbak en kookgerei. Neem eens een kijkje in onze webshop, de JAstore!

JAnco Over Contact

Geschiedenis

Janco de Jong uit Oldeberkoop is de grondlegger van het huidige bedrijf met dezelfde naam, dat inmiddels gevestigd is in Gorredijk. In 1978 maakte Janco de Jong van zijn hobby zijn werk en begon een siersmederij. In het begin maakte hij vooral siersmeedwerk als lampen, kandelaars, kunstobjecten, hekwerken en schoorsteenkappen. In 1981 tekende hij op een stuk board in zijn werkplaats het ontwerp voor een houtkachel. Hij maakte daarvan een prototype: de eerste JAnus houtkachel was geboren. Dit prototype bestaat overigens nog steeds en functioneert nog altijd prima! Sinds die eerste jaren zijn er volop ontwikkelingen geweest. Ter gelegenheid daarvan is de geschiedenis van het bedrijf beschreven, en is er een filmpje gemaakt.

Behalve in Nederland worden de kachels van Janco de Jong inmiddels ook in onder andere Duitsland, Engeland, Frankrijk, België en Zweden verkocht.

 

Productie
Janco de Jong BV ontwikkelt en produceert de houtkachels en ander smeedwerk geheel in eigen beheer.

Voor de kachels wordt het hoogwaardige staal in Nederland ingekocht. De lasergesneden plaatdelen worden gevouwen en samengesteld door een lasrobot. Met deze halffabricaten worden de kachels verder afgebouwd en geassembleerd.

De vraag naar producten van een constante hoge kwaliteit tegen redelijke prijzen is groot. Ons hightech machinepark, in combinatie met het vakwerk van goed geschoolde en zeer gemotiveerde vakmensen, maakt het mogelijk daaraan te voldoen.